Elektrische Step: De Toekomst van Duurzaam Vervoer

Ben je op zoek naar een efficiënte, milieuvriendelijke en leuke manier om je door de stad te verplaatsen? Dan is de elektrische step misschien wel precies wat je zoekt. Elektrische steps winnen snel aan populariteit als een innovatief en praktisch vervoersmiddel. Ze combineren gemak, snelheid en duurzaamheid, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor stadsvervoer.… Read more »

Waarvoor een elektrische step kopen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een elektrische step te kopen. Hier zijn enkele mogelijke redenen: Stedelijke mobiliteit: Elektrische steps zijn ideaal voor stedelijke omgevingen waar de afstanden kort zijn en verkeerscongestie een probleem kan zijn. Ze stellen mensen in staat om gemakkelijk door drukke straten en smalle steegjes te manoeuvreren, waardoor… Read more »

Elektrische Steps: De Opkomst van Milieuvriendelijke Mobiliteit

Introductie: In de afgelopen jaren heeft de wereld een verschuiving gezien naar milieuvriendelijke en duurzame vervoersmiddelen. Een van de meest opvallende ontwikkelingen op dit gebied is de opkomst van elektrische steps. Deze compacte, elektrisch aangedreven voertuigen hebben de potentie om stedelijke mobiliteit te veranderen en een positieve impact te hebben op het milieu. In dit… Read more »

De 8 voordelen van elektrische steps

De elektrische step is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Dit is niet verwonderlijk, want de elektrische step biedt veel voordelen ten opzichte van een normale step of een ander vervoermiddel. Heb je nog een inspiratie nodig om de aanschaf van een e-step te verantwoorden? Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van… Read more »

Nieuwe regels voor e-stepjes, treden waarschijnlijk pas in 2023 in werking.

Voor een mogelijke legalisering van lichtgewicht elektrische voertuigen, waaronder de e-step, heeft het ministerie het nieuwe Kader Lichte Elektrische Voertuigen opgesteld. Daarin wordt de richting van de nieuwe regels aangegeven, waaruit later een regeling moet voortvloeien. Die wordt pas op z’n vroegst begin 2022 naar de Tweede Kamer gestuurd, aldus Van Nieuwenhuizen. “De inwerkingtreding van het kader voorzie ik per… Read more »

Hoe kun je een elektrische step beschermen tegen roest?

Elektrische steps worden niet vrolijk van regen en nattigheid. Net als de meeste metalen constructies, is een e-step gevoelig voor corrosie en roest. Gelukkig kun je het risico van roestvorming beperken met een aantal simpele onderhoudstips. We laten je zien hoe je schoon en veilig kunt rijden zonder je step bloot te stellen aan waterschade.… Read more »

Dit zijn de 3 beste opvouwbare elektrische steps van 2022

Niet iedereen woont vlakbij een bushalte, tramhalte, metro- of treinstation. Vaak moet je dan een stukje reizen naar het vervoermiddel of na je rit in het openbaar vervoer een stuk reizen om bij je school of werk te komen. Een opvouwbare elektrische step is dan perfect voor jou. Je kan hem eenvoudig inklappen om hem… Read more »

Kan een elektrische step tegen regen?

Het is algemeen bekend dat elektriciteit en water niet samengaan. Dus je vraagt je misschien af: “Kan een elektrische step tegen regen?’’ Weersomstandigheden, waaronder regen, zijn belangrijke overwegingen bij het fabriceren van een e-step, dus er zijn veel voorzorgsmaatregelen genomen om de berijder en de elektrische te beschermen tegen moeder natuur.   Kan een elektrische… Read more »

Elektrische step verzekeren: dit moet je weten!

Moet je een elektrische step verzekeren, hoe moet je dit doen en hoeveel kost het? Deze vragen beantwoorden we in dit blog. Na het lezen van dit blog weet je of je een elektrische step wel óf niet moet verzekeren.   Is een elektrische step verzekeren verplicht? In Nederland is het verplicht om een elektrische… Read more »

Elektrische step 60 km per uur: één van deze moet je hebben!

Waarschijnlijk ben je op onderzoek uit naar een elektrische step 60 km per uur. Maar waar moet je opletten? Wat kosten dit type e-steps, en wat zijn de verstandigste steps om te kopen? Dit én meer lees je in dit artikel. Na het lezen van dit blog, weet je exact waar je op moet letten… Read more »