DE VELE VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE STEP

Wil je graag de voordelen van een elektrische step weten? Dan is dit het artikel dat je wilt lezen, want wij vertellen je dé 7 voordelen van elektrische steps. Lees gauw verder!

Groen en gemakkelijk op weg

De elektrische step is aan een opmars bezig. Ook in Nederland zie je ze inmiddels steeds meer door de straten rijden. Dat is niet zo gek, want de elektrische step is een compact en milieuvriendelijk vervoermiddel. Het is dus een goede oplossing om files tegen te gaan en de uitstoot van CO2 te verminderen. Met een elektrische step ben je snel waar je moet zijn en je draagt bij aan het beschermen van het klimaat. Dit waren enkele voordelen van de elektrische step. Graag vertellen we je nu alle voordelen van de elektrische step. 

Op weg naar duurzame vervoermiddelen

De laatste jaren is er enorm veel aandacht voor klimaatveranderingen. Er worden allerlei afspraken gemaakt om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tegen te gaan. Ook de gewone burger kan bijdragen om de gewenste doelstellingen te halen. Bijvoorbeeld door je persoonlijke uitstoot van CO2 te verminderen. Een elektrische step is net als de elektrische auto een groene manier om jezelf te verplaatsen. Je gebruikt namelijk geen fossiele brandstof om van A naar B te komen.

Een elektrische step voor volwassenen

Deze kunnen een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur bereiken. In de Nederlandse wetgeving behoren elektrische steps tot de snorfietsen. Daar zitten wel enige uitzonderingen aan, want een elektrische step geldt als bijzondere bromfiets. De veronderstelling dat een elektrische step 25 km per uur mag rijden is dan ook correct. Je hebt geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig om de weg op te mogen. Aangezien een elektrische step volgens grote delen van de wet een snorfiets is, moet je op het fietspad rijden.

De wet in Nederland is niet eenduidig over elektrische steps

In Nederland is de elektrische step nog relatief nieuw, waar de elektrische step in veel andere landen al lange tijd heel gebruikelijk is. Er zijn dus wat onduidelijkheden over de regelgeving. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je step verzekerd is. Want alle gemotoriseerde voertuigen mogen alleen verzekerd de weg op. Om je voertuig te kunnen verzekeren, moet deze een Voertuig Identificatie Nummer (VIN) hebben. Deze moet je dus altijd aanvragen voor je een verzekering af gaat sluiten. Ga je zonder verzekering de weg op, loop je risico op een boete. Je mag dan alleen op eigen terrein rijden met je step.

Als je in de stad woont dan kun je onmiddellijk profiteren van de e-scooter step

Met de auto door een drukke stad rijden is geen pretje. Zeker niet wanneer het tijdens een spitsuur is. Met een elektrische step rij je zo door al dat verkeer heen. Je komt hierdoor nooit in de file te staan. Met een fiets heb je dat voordeel natuurlijk ook. Maar een elektrische steps hebben een aantal pluspunten waardoor ze nog beter geschikt zijn om de stad door te komen.

Elektrische steps zijn perfect te combineren met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een goede manier om jezelf door een drukke stad te verplaatsen. In veel gevallen zal je echter nog een stuk moeten lopen voor je op je bestemming bent. Een elektrische step neem je zo mee de bus, tram of trein in. Ze zijn namelijk erg compact en bovendien opvouwbaar. Met een e-scooter step zoef je eenvoudig vanaf de laatste stop naar je werk of andere eindbestemming. Eenmaal aangekomen klap je de step in en kun je hem probleemloos opbergen tot je hem weer nodig hebt.

Altijd je vervoermiddel bij de hand

Een e-step kun je overal mee naartoe nemen. Ze zijn zeer compact en opvouwbaar. Een groot gedeelte van de modellen wordt standaard met draagtas geleverd. Een fiets is redelijk waardevol. Vooral in grote steden is het een populair doelwit voor criminelen. Aangezien je een elektrische step gewoon mee naar binnen neemt, is de kans erg klein dat deze gestolen wordt.

Verplaats jezelf zonder moe te worden

Een elektrische step zal het meeste werk voor je doen. Bovendien haalt een elektrische step voor volwassenen snelheden tot 25 kilometer per uur. Daarmee zul je snel op je bestemming aanwezig zijn. Tegelijkertijd blijf je wel in beweging wanneer je op een elektrische step zit. Deze voordelen heb je met een elektrische fiets ook, maar deze kun je niet makkelijk meenemen of opbergen. Daarom is dit een veel minder geschikte optie om te combineren met het openbaar vervoer. Bovendien liggen de aanschafkosten van een e-scooter step een stuk lager dan die van een elektrische fiets.

Een goedkope manier om jezelf te vervoeren

Voor een paar honderd euro heb je al je eigen elektrische step. Een e-bike zal je het veelvoudige daarvan kosten. Ten opzichte van een auto bespaar je daarbovenop op brandstofkosten. Stroom is veel goedkoper en bovendien gebruikt een elektrische step niet zo heel veel. Wanneer je jouw step oplaadt met stroom die je zelf opwekt, dan is het rijden erop zelfs gratis. Een elektrische step combineren met zonnepanelen is een uitstekende manier om klimaatveranderingen tegen te gaan. Als je de step gebruikt als vervanger voor de auto, dan bespaar je op jaarbasis heel wat geld op parkeerkosten.

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een elektrische step? Bekijk dan onze webshop. Hier kan je de perfecte elektrische step kopen die aansluit op jouw wensen.

Bestelling