Elektrische step 60 km per uur: één van deze moet je hebben!

Waarschijnlijk ben je op onderzoek uit naar een elektrische step 60 km per uur. Maar waar moet je opletten? Wat kosten dit type e-steps, en wat zijn de verstandigste steps om te kopen? Dit én meer lees je in dit artikel. Na het lezen van dit blog, weet je exact waar je op moet letten als je een elektrische step met een maximumsnelheid van ongeveer 60 km per uur wilt kopen.

 

Hoe snel kan een elektrische step 60 km per uur?

De snelheid van een elektrische step, wordt bepaald door verschillende factoren. Deze factoren leggen we je straks kort en krachtig uit. Maar het kan zomaar zijn dat je e-step iets langzamer of iets sneller kan rijden. Het komt er op neer dat je rekening moet houden met een verschil van vijf km per uur. Je e-step kan daardoor tussen de vijfenvijftig en vijfenzestig km per uur.

elektrische step 60 km per uur kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van dit type e-steps?

Hoe hoger de maximumsnelheid van een step, hoe hoger de aanschafprijs is. In de meeste gevallen kun je een elektrische step 60 km per uur niet onder de €1000 vinden. Een goede dan…

Ook is het belangrijk dat je een elektrische step koopt die je van al je behoefte voorziet, dus niet alleen de maximumsnelheid. Elektrische steps kunnen namelijk ook luxe functies hebben als regenerative braking, cruise control en een smart lock beveiligingssysteem. En dat maakt een rit naar je werk of school een stuk aangenamer!

Naast de luxe functies is het ook van belang dat een e-step een grotere actieradius heeft dan je nodig hebt. En als het toch net niet uitkomt, kan je hem natuurlijk altijd opladen.

 

Welke factoren bepalen de maximumsnelheid van een elektrische step?

Ja, we begrijpen dat je deze vraag niet had verwacht. Want het klinkt natuurlijk best raar, maar toch beantwoorden we hem voor je in het kort. De snelheid van een e-step wordt bepaald door:

  • Het gewicht van de bestuurder;
  • de bandenspanning;
  • het accuniveau.

De maximumsnelheid van een e-step zijn door verschillende factoren afhankelijk. Daarom is het belangrijk dat je de e-step op een juiste manier oplaadt en regelmatig de bandenspanning controleert, en als het nodig is even vult.

 

Onze top 3 elektrische steps 60 km per uur

We hebben de belangrijkste vragen in dit blog beantwoordt, maar welke drie zijn dan de beste koop? Om je niet langer te laten wachten, vind je ze hieronder 👇

 

X1 e-NiTRO: €1199,-

De X1 e-Nitro kost heeft een maximumsnelheid van 55 km per uur, en past precies in jouw straatje. Want naast een sterke 1000 watt motor, 70 kilometer actieradius heeft dit model ook specificaties als remschijven, cruise control en led verlichting. Ook is de step comfortabel door zijn 10 inch luchtbanden en vering.

Wil je meer weten over dit model? Bekijk de X1 e-NiTRO in onze webshop of kom kom langs in onze showroom>>>

elektrische step 60 km per uur - x1 e nitro

ZERO 10X-PRO: €1799,-

Wat nou minimaal 60 km per uur! Dit model kan namelijk maximaal 70 km per uur, en dat is snel. Super snel. Je bent namelijk sneller dan pedelecs en scooters met een geel kenteken.

Deze snelheid kan hij makkelijk behalen door zijn sterke 2400 watt motor, en is één van de krachtigste motoren die je op dit moment kan krijgen. Daarom ben je ervan verzekerd dat je heel snel, heel hard kan rijden. Vind je vast niet erg 😉

Natuurlijk is hard rijden zo nu en dan super tof. Wat ook erg fijn is aan de 10x-Pro is dat hij een actieradius van 90 kilometer heeft. Daardoor is dit model ook fijn als je langere afstanden moet afleggen tijdens vakanties of voor woon-werk verkeer.

Bekijk de ZERO 10X-PRO in onze shop of maak een proefrit in Zuidland >>>

elektrische step 60 km per uur - zero 10x pro

ZERO 11X-EXTREME: €3499,-

Wil je écht snel kunnen rijden op een e-step? Dan zijn elektrische steps 60 km per uur niet hard genoeg voor jou. Daarom hebben we de 11X-Extreme ook in dit rijtje gezet. Geloof ons: dit model is echt extreem snel. Hij heeft namelijk een maximumsnelheid van 110 km per uur. Max Verstappen zal jaloers op je zijn.

Helaas is dit model geen V8 of V10. Maar hij heeft wel een krachtige 3600 watt motor wat ervoor zorgt dat je als een raket over het asfalt gaat 🚀

Met dit model kan je ook lang cruisen, want hij heeft een actieradius… tromgeroffel … van maarliefst 160 kilometer. Ideaal voor woon-werk verkeer, maar ook als je hem wilt meenemen naar je vakantiebestemming. Je kan elektrische step eenvoudig en snel in- en uitklappen.

Meer weten over dit model? Bekijk de ZERO 11X-EXTREME in onze webwinkel of plan een proefrit!

elektrische step 60 km per uur - zero 11x extreme

Conclusie: elektrische step 60 km per uur

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende elektrische steps die sneller kunnen dan 60 km per uur. Die ook nog verschillende luxe functies hebben als cruise control, regenerative braking en een smart lock beveiligingssysteem.

Wil je graag een ons complete aanbod bekijken? Bekijk dan gerust ons complete assortiment in onze webwinkel of kom langs in onze winkel in Zuidland. We hebben steps voor uiteenlopende budgetten, wensen en eisen. Je hebt namelijk al een e-step voor volwassenen vanaf €279! En verkopen e-steps met een actieradius tot 180 kilometer 🛴

 

Bekijk ons complete assortiment elektrische steps →

Bestelling