Elektrische step fiets kopen? 7 tips!

Een elektrische step die lijkt op een fiets, je komt ze steeds vaker tegen in steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Een elektrische step fiets geeft je de vrijheid om te navigeren door de stad. Je hebt de wendbaarheid van een elektrische step en het comfortabele van een fiets.

Een elektrische step fiets brengt je veilig en snel van A naar B. Je hoeft ook nooit meer een parkeerplek te zoeken, want je kan hem gewoon mee naar binnen nemen. Super handig toch zo’n elektrische step fiets?

In deze blog geven wij je 7 kooptips over deze toffe gadget en hopen dat wij je kunnen helpen met een eventuele keuze. Wij vinden het in ieder geval heerlijk om met een elektrische step fiets te rijden!  

Wat is een elektrische step fiets?

De elektrische step fiets heeft een gekke naam. Het is een elektrische step die lijkt op een fiets. Veel mensen noemen het daarom een elektrische step fiets. Het is een mix van een elektrische step en fiets. Met dit type elektrische step kan je met een step reizen zonder dat je stept of zelfs staat!

Met een elektrische step fiets kan je comfortabel reizen omdat je een zadel hebt. Wij vinden het ook niet gek dat mensen steeds meer kiezen voor een elektrische step fiets. Het is dus eigenlijk een gemotoriseerde tweewieler met een accu en zadel die lijkt op een kleinere versie van een elektrische fiets.

Is een elektrische step fiets legaal?

Is een elektrische step fiets legaal in Nederland? Dit is een veelgestelde vraag, en in dit stukje gaan wij het je uitleggen. Veel elektrische steps mogen eigenlijk niet in Nederland legaal op de weg rijden. Als je legaal op de openbare weg wilt rijden moet de step RDW gekeurd zijn.

Om toestemming te krijgen om op de openbare weg te gaan, moet je de step aanmelden en laten keuren door het RDW. Wanneer je step is gekeurd moet je nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarna mag je legaal op de openbare weg in Nederland met een elektrische step rijden.

Waarom een elektrische step fiets kopen?

Met een elektrische step fiets ben je heel wendbaar door het drukke verkeer in de stad. Dit is één van de redenen waarom een elektrische step fiets steeds populairder wordt in steden als Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

In onze webshop hebben wij verschillende elektrische steps die lijken op een fiets die wij door heel Nederland kunnen leveren. Bij EasyGo Benelux rijd je al een elektrische step fiets vanaf €279!

Wil je een elektrische step fiets kopen van goede kwaliteit, normale actieradius en goede stabiliteit? Dat doe je via onze webshop. 

  • Milieubewust

Het grootste voordeel van een elektrische step fiets is dat het een milieubewuste keuze is. De uitstoot van een elektrische step is veel lager dan van voertuigen met een verbrandingsmotor. Ga je de accu van je step opladen met zonne- of windenergie? Dan heb je geen uitstoot en ben je nog milieubewuster bezig. 

Gemiddeld stoot een elektrisch voertuig zo’n 30 gram CO2 per kilometer uit. Dit is inclusief recyclage en onderhoud. Voor een gemiddelde dieselmotor is dat 180 gram kooldioxide per kilometer en een benzinemotor haalt zelfs 220 gram (!) CO2 per kilometer. 

Elektrische voertuigen hebben dus aantoonbaar minder uitstoot van broeikasgassen. Het gaat hier om koolstofdioxide (CO2), stikstofoxiden (NOx) en fijnstof.

Een mooi bijkomend voordeel van een elektrische step fiets is dat je ook geen kosten kwijt bent voor brandstof. 

  • Inklapbaar

Een elektrische step fiets kan je snel in- en uit elkaar klappen. Je kan de step eenvoudig overal mee naartoe nemen. Als je een elektrische step fiets hebt hoef je ook nooit meer een parkeerplaats te zoeken! Als je in de stad woont en/of werkt, dan weet je hoe druk het kan zijn.

  • Snel van A naar B

Met een elektrische step fiets kan je heel snel door de stad reizen. Je staat niet meer in de file en je hebt veel minder last van stoplichten. Je kan je dus veel eenvoudiger verplaatsen en je hebt minder last van het drukke verkeer!

  • Eenvoudig in gebruik en snel startklaar

Een elektrische step fiets is een gebruiksvriendelijke gadget. Hij is eenvoudig in gebruik en snel startklaar. Als de accu is opgeladen kan jij de elektrische step fiets gebruiken om van A naar B te gaan. Wij raden je aan om goed te kijken hoeveel jij dagelijks wilt reizen met een elektrische step. Het is verstandig om een elektrische step fiets met een iets grotere actieradius te kopen dan dat jij dagelijks nodig hebt. Zo voorkom je een lege accu als je onderweg bent. 

  • Goedkoop in onderhoud

Een elektrische step fiets is in vergelijking tot andere voertuigen relatief goedkoop in onderhoud. De kosten van het opladen van een elektrische step fiets wordt bepaald door hoe hoog je energiekosten zijn. Gelukkig zijn de energiekosten nog steeds stukken goedkoper dan benzine of diesel. 

Genoeg redenen dus om een elektrische step fiets te kopen! 

Hoe kies je je elektrische step fiets?

Je bent er over uit: je gaat een elektrische step fiets kopen! Maar op basis van welke specificaties maak jij jouw keuze? Een belangrijke factor is niet alleen het budget, maar bijvoorbeeld ook de actieradius van de elektrische step. Ook op de volgende punten kan je letten bij het uitzoeken van je nieuwe step:

  • De maximumsnelheid 

Wij verkopen steps die beginnen bij een maximumsnelheid van 15 km/u tot 65 km/u. Wij kunnen alle type snelheid liefhebbers voorzien van een elektrische step die aansluit op hun gewenste maximumsnelheid.

  • De actieradius

De actieradius varieert tussen de 15 tot 90 kilometer op één acculading. Bij ons kan je een elektrische step fiets kopen om grote en om kleine afstanden te reizen. Wij verkopen verschillende elektrische steps die lijken op een fiets. Ook verkopen wij normale elektrische steps. Door het brede assortiment van EasyGo Benelux heb je genoeg keuze!

  • De banden

Wij verkopen verschillende soorten elektrische steps. Ze hebben daarom ook verschillende soorten inch en banden maten. De steps die wij verkopen hebben ook verschillende soorten banden. Wij hebben vacuüm, honingraat-, lucht- en volrubber banden. De inch maten van de banden variëren van 5,5 tot 26 inch. 

  • De vering

De elektrische steps die wij verkopen hebben in het algemeen voor- en achtervering. Jij kan door de vering comfortabel reizen met jouw elektrische step. Als je de specificaties van een step gaat bekijken kan je onder andere zien wat voor vering een step heeft. 

  • Het vermogen van de motor

De elektrische steps die wij verkopen variëren van 200 watt tot 2000 watt. Elektrische steps hebben dus allerlei verschillende soorten accu’s, snelheden en uiterlijk. Zo kan jij zelf kiezen wat je precies wilt!

Verschillende soorten elektrische step fietsen

Elektrische steps komen in veel verschillende soorten en maten. Dus voor ieder wat wils! In de vorige alinea’s heb je in het kort al even kunnen lezen over de verschillende kenmerken die elektrische steps hebben. Hier lichten we een aantal populaire elektrische steps uit die lijken op een fiets. De modellen zijn verkrijgbaar via onze webshop.

Elektrische step fiets 1: Windgoo B3 –  tot 400 euro

Dit is een perfecte step voor volwassenen die hun eerste elektrische step fiets willen kopen die dagelijks niet veel reizen. Zo kan deze step tot 25 km/u rijden, heeft hij een actieradius tot 20 km en heeft hij 12 inch luchtbanden. 

Elektrische step fiets 2: e-MoVe MII+ – tot 700 euro

Dit is een elektrische step voor mensen die dagelijks wat meer reizen met hun elektrische step. Zo kan deze step tot 25km/h, heeft hij een 500 watt motor, actieradius tot 40 km en 12 inch luchtbanden.  

Elektrische step fiets 3: 0N1B0T+ – tot 1000 euro

Dit een elektrische step fiets, je zou het kunnen zien als en wendbaardere elektrische fiets, en dat voor maar 1000 euro! Met een maximum snelheid van 25km/h kan je met jouw elektrische step fiets door jouw stad of dorp rijden. Hij heeft een 250 watt motor, actieradius tot 60 km en 16 inch luchtbanden.   

Nog niet helemaal zeker welke step bij jou past? 

Bekijk dan ons complete assortiment elektrische steps

Wil je meer weten over een elektrische step fiets kopen?

Wil je graag meer weten over het kopen van een elektrische step fiets en wat wij daar voor jou in kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan eventueel ook bij ons langskomen in de showroom om een proefrit te maken.  Uiteraard kan je elektrische step kopen via onze webshop, dan heb je hem vaak al de volgende dag in huis.

Bestelling