Elektrische step huren of kopen? Jouw vragen beantwoordt!

Wat is beter? Een elektrische step huren of kopen? Deze vraag hebben we uitgebreid beantwoordt in dit blog. Dit doen we door de voordelen en nadelen van beide overzichtelijk voor je te maken. Maar we beantwoorden ook meerdere veelgestelde vragen over het kopen of huren van een e-step.

 

Kan je in Nederland een elektrische step huren?

Een elektrische step is hét vervoersmiddel van de toekomst. E-steps hebben geen uitstoot, laden snel op en zijn goedkoper dan elektrische fietsen. Maar kan je een e-step het beste kopen of huren?

In vrijwel alle Europese landen kan je een e-step huren. Waarschijnlijk vond je het heerlijk om in de zomer door mooie steden als Porto, Barcelona of Madrid te rijden en ben je daarom op zoek gegaan naar deel steps die je in Nederland kan huren.

Maar helaas in Nederland zijn elektrische steps (nog) niet legaal. Daarom heb je niet de mogelijkheid om deel steps van bekende verhuurbedrijven als Bird, Lime en Lifty te huren.

 

De reden: verkeersregels en veiligheid 👮‍♀️

Door de bestaande verkeersregels en onzekerheid over de veiligheid mogen er geen deel steps in Nederland worden verhuurd.

 

Kopen mag wel 😉

Je mag wel een elektrische step kopen om hem te gebruiken op eigen terrein. Toch gebruiken veel mensen hun e-steps op de openbare weg. Dat mag eigenlijk niet, maar het wordt vaak gedoogd als je je netjes in het verkeer gedraagt. Het blijft voorlopig dus nog een grijs-gebied…

elektrische step huren of kopen

Elektrische step huren vs kopen 🤔

Ja, als je in Nederland woont, kan je de komende jaren geen elektrische step huren in grote steden als Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Bosch. Je hebt wel de optie om een elektrische step te kopen. Je hebt dan de keuze uit verschillende soorten e-steps met en zonder zadel voor uiteenlopende budgetten. Zo kan je via onze webshop al voor €279 een elektrische step voor volwassenen kopen.

 

Maar wat is beter? Een elektrische step huren of kopen? 🛴

Als je veel reist met het openbaar vervoer door steden als Arnhem, Groningen en Rotterdam is een elektrische step ideaal. Ook voor dagelijks gebruik. Je hoeft dan minder met het OV te reizen. En als je toch verder moet reizen – met de trein bijvoorbeeld – kan je de elektrische step snel en eenvoudig in- en uitklappen.

Op het moment van schrijven, kan je nog geen e-step huren, dus als je er wel eentje wilt gebruiken, is je enige optie om er eentje kopen.

Elektrische step huren of niet

De voordelen en nadelen van een elektrische step huren

Graag vertellen we je wat meer over de voor- en nadelen van een e-step huren. Je kan dan goed zien of een e-step huren een goede optie is.

 

De voordelen ✔︎

Je hoeft geen elektrische step te kopen;
je hoeft geen onderhoud uit te laten voeren.

 

De nadelen ✘

Je moet op zoek naar een deel step;
je bent beperkt tot een gebied/regio waar je de step mag gebruiken;
je kan op dit moment geen deel step in Nederland huren.

elektrische step huren voordelen en nadelen

De voordelen en nadelen van een elektrische step kopen

Graag vertellen we je wat meer over de voor- en nadelen van een e-step kopen. Je kan dan goed zien of een e-step kopen een goede optie voor je is.

 

De voordelen ☑︎

  • Je hoeft geen elektrische step te huren;
  • je hebt een eenmalige investering;
  • je e-step is goedkoop in onderhoud;
  • je hoeft niet op zoek naar een deel step;
  • je bent niet beperkt tot een regio;
  • je kan gaan en staan waar je wilt.

 

De nadelen 𐄂

  • Je hebt een eenmalige investering;
  • je e-step heeft onderhoud nodig.

 

Conclusie: elektrische step huren of kopen?

Helaas kan je nog geen elektrische deel step huren. Je kan wel een elektrische step kopen. Ben je van plan om regelmatig een e-step te gebruiken? Dan is kopen een goede optie.

Wil je alleen af en toe of eenmalig een e-step huren? Dan is huren een betere optie, maar dan moet je nog wel even wachten. En dat ‘even’ wachten, kan misschien nog jaren duren…

Liever een e-step voor jezelf kopen? Bekijk dan gerust ons complete assortiment in onze webwinkel of kom langs in onze winkel in Zuidland.

 

Bekijk ons complete assortiment elektrische steps >>>

 

Bestelling