Elektrische step met grote wielen kopen? Lees dit eerst!

Je komt steeds vaker elektrische steps met grote wielen tegen. Elektrische steps worden steeds populairder in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Met een elektrische step ben je wendbaar en flexibel. Je hoeft ook nooit meer te zoeken naar een parkeerplaats.

 

Waarom? Je kan een elektrische step in- en uit elkaar klappen en hem mee naar binnen nemen. Een elektrische step met grote wielen is toch ideaal voor in de stad?

In dit artikel geven wij je verschillende kooptips en helpen wij je met een eventuele keuze voor een elektrische step met grote wielen. Wij kunnen niet meer zonder onze elektrische step, en jij straks ook niet meer 😉 

 

 

Wat is een elektrische step met grote wielen?

Een elektrische steps met grote wielen zijn net als andere elektrische steps een gemotoriseerde tweewieler met een accu. Vaak lijken elektrische steps met grote wielen op elektrische fietsen. Wij verkopen ook elektrische steps met grote en kleine wielen die niet op elektrische fietsen lijken. Zo hebben wij voor ieder wat wils! 

 

 

Is een elektrische step met grote wielen legaal?

Is een elektrische step met grote wielen legaal in Nederland? Dit is een veelgestelde vraag, en in dit stukje gaan wij het je uitleggen. Veel elektrische steps mogen eigenlijk niet in Nederland legaal op straat rijden. Als je legaal op straat wilt rijden moet de elektrische step met grote RDW gekeurd zijn.

Om toestemming te krijgen om op de openbare weg te gaan, moet je de step aanmelden en laten keuren door het RDW. Wanneer je step is gekeurd moet je nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarna mag je legaal op de openbare weg in Nederland met een elektrische step rijden.

Een elektrische step met zadel is vaak wel legaal én je hebt negen van de tien keer geen rijbewijs nodig.  

 

 

Waarom een elektrische step met grote wielen kopen?

Een elektrische step met grote wielen maakt je wendbaarder door het drukke verkeer van een stad. Een elektrische step is veel flexibeler dan een auto, en dat is ook één van de grootste redenen waarom elektrische steps steeds populairder worden. Woon jij in stad als Rotterdam, Amsterdam of Utrecht?

Dan is een elektrische step een fijn vervoermiddel om in je bezit te hebben en om dagelijks mee te reizen naar je werk of school. Wij hebben in onze webshop verschillende soorten elektrische steps met grote wielen. Bij EasyGo Benelux kan je al een elektrische step vanaf €279 kopen voor volwassenen! 

Waarom is een elektrische step met grote wielen zo fijn? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje:

  • Milieubewust

Het grootste voordeel van een elektrische step is dat het een milieubewuste keuze is. De uitstoot van een elektrische step is veel lager dan van voertuigen met een verbrandingsmotor. Als je de accu van de step oplaadt door wind- of zonne-energie dan ben je extra milieubewust. Door een elektrische step heb je minder uitstoot dan dat je diesel, e5, e10 of lpg tank bij een tankstation. 

Gemiddeld stoot een elektrisch voertuig zo’n 30 gram CO2 per kilometer uit. Dit is inclusief recyclage en onderhoud. Voor een gemiddelde dieselmotor is dat 180 gram kooldioxide per kilometer en een benzinemotor haalt zelfs 220 gram (!) CO2 per kilometer. 

Elektrische voertuigen hebben dus aantoonbaar minder uitstoot van broeikasgassen. Het gaat hier om koolstofdioxide (CO2), stikstofoxiden (NOx) en fijnstof.

Een mooi bijkomend voordeel van een elektrische step met grote wielen is dat je nooit hoeft te tanken. 

  • Inklapbaar

Een elektrische step kan je overal mee naartoe nemen. Je kan elektrische steps in- en uit elkaar klappen. Je kan je step dan makkelijk mee naar binnen nemen in je huis of kantoor. Je hebt nooit meer een parkeerplaats nodig als je een elektrische step hebt!

  • Snel van A naar B

Met een elektrische step met grote wielen kan je heel snel van A naar B. Als je met een elektrische step reist dan sta je nooit meer in de file, en je hebt minder last van stoplichten. Je kan jezelf sneller navigeren door het drukke verkeer van een stad. 

  • Eenvoudig in gebruik en snel startklaar

Een elektrische step met grote wielen is eenvoudig in gebruik en snel startklaar. Als je de accu hebt opgeladen kan je van A naar B reizen. Wij adviseren je om goed te kijken naar hoeveel kilometer je per dag gaat reizen. Je kan het beste een accu kiezen met een grotere actieradius. Je komt dan nooit stil te staan met een lege accu. Sta je toch stil? Dan kan je de elektrische step altijd gebruiken als normale step of als fiets als de step trappers heeft. Gelukkig kan je dat eenvoudig voorkomen door een step te kopen met genoeg actieradius.

  • Goedkoop in onderhoud

Een elektrische step met grote wielen kost je in vergelijking tot andere gemotoriseerde voertuigen minder geld. Je hoeft een elektrische step niet te tanken. Hoeveel een elektrische step je kost wordt bepaald door hoe hoog je energiekosten zijn. Energiekosten zijn nog steeds veel goedkoper dan diesel, lpg, e5 en e10.

Genoeg redenen om een elektrische step met grote wielen te kopen! 

 

 

Hoe kies je je elektrische step met grote wielen?

Je weet het zeker, je gaat een elektrische step met grote wielen kopen. Maar welke specificaties zijn voor jou belangrijk? Je budget, maar ook de actieradius en snelheid zijn belangrijke factoren als je een elektrische step wilt kopen. Op de volgende punten kan je letten bij het vergelijken van elektrische steps:

  • De maximumsnelheid 

Wij verkopen elektrische steps met verschillende maximumsnelheden. Wij verkopen steps die beginnen bij 15 km/u tot 65 km/u. Bij EasyGo Benelux heb je genoeg keuze! 

  • De actieradius

De actieradius van een elektrische step is een belangrijk onderdeel. Dit bepaalt hoeveel je kan rijden op één acculading. De actieradius varieert tussen de 15 tot 90 kilometer. Bij ons heb je genoeg keuze uit elektrische steps met grote wielen waarmee je korte of lange stukken mee kan reizen. 

  • De banden

Wij verkopen verschillende soorten elektrische steps met grote en kleine wielen. Wij hebben daarom ook verschillende soorten inch en banden maten. De steps die wij verkopen hebben verschillende soorten banden zoals vacuüm-, honingraat-, lucht- en volrubber banden. De inch maten van de banden variëren van 5,5 tot 26 inch. 

  • De vering

Wij verkopen verschillende soorten elektrische steps, maar in het algemeen hebben zij een voor- en achtervering. Door de vering kan jij comfortabel door de stad reizen met jouw elektrische step met grote wielen. Wil je weten wat voor vering een elektrische step bij EasyGo Benelux heeft? Je kan alle specificaties van een step tot in detail lezen als je op het hebt product klikt. 

  • Het vermogen van de motor

De elektrische steps die wij verkopen variëren van 200 tot 2000 watt. Elektrische steps hebben dus verschillende soorten accu’s, actieradiussen en uiterlijk. Zo kan jij zelf kiezen wat voor elektrische step je wilt. 

 

 

Verschillende soorten elektrische steps met grote wielen

Elektrische steps met grote wielen zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar in onze webshop. Je hebt gelezen op welke punten je elektrische steps kan vergelijken. Wij zetten drie verschillende elektrische steps met grote wielen voor je op een rijtje:

 

Elektrische step met grote wielen 1: Windgoo B3 –  tot 400 euro

Dit is de perfecte elektrische step met grote wielen voor mensen die dagelijks korte stukken reizen. De Windgoo B3 kan tot 25 km/u rijden, heeft een actieradius tot 20 km en heeft grote 12 inch luchtbanden. 

 

Elektrische step met grote wielen 2: e-MoVe MII+ – tot 700 euro

Wil je toch iets meer per dag reizen? Dan is de e-MoVe MII+ een goede optie als dagelijkse elektrische step met grote wielen. De MII+ kan tot 25 km/u, heeft een 500 watt motor, actieradius tot 40 km en 12 inch luchtbanden. 

 

Elektrische step met grote wielen 3: 0N1B0T+ – tot 1000 euro

Dit type elektrische step is net een elektrische fiets, alleen ben je wendbaarder en is de elektrische step met grote wielen goedkoper. De step heeft een maximumsnelheid van 25 km/u, 250 watt motor, actieradius tot 60 km en twee grote 16 inch luchtbanden.  

Ben je nog niet helemaal zeker welke step bij jou past? 

Bekijk dan ons complete assortiment elektrische steps

 

 

Wil je meer weten over een elektrische step met grote wielen kopen?

Wil je graag meer weten over het kopen van een elektrische step met grote wielen en wat wij daar voor jou in kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan eventueel ook bij ons langskomen in de showroom om een proefrit te maken. Onze showroom is in Zuidland, op 25 minuten rijden vanaf Rotterdam, en een uur vanaf Amsterdam. Uiteraard kan je ook een elektrische step kopen via onze webshop, dan heb je hem vaak al de volgende dag in huis. 

 

 

Bestelling