Elektrische step met zadel en grote wielen? Dé 3 beste!

Een elektrische step met zadel en grote wielen is steeds gewilder en dat vinden wij niet gek. Je kan er namelijk snel mee van a naar b, ze zijn makkelijk mee te nemen naar huis of kantoor en ze zijn stukken goedkoper dan een elektrische fiets.

In dit artikel behandelen we de 3 beste elektrische steps met zadel en grote wielen voor verschillende budgetten. Maar eerst vertellen we je iets meer over dit veel te toffe gadget. 

 

Wat is een elektrische step met zadel en grote wielen?

Een elektrische step met een zadel en grote wielen is bijna hetzelfde als een elektrische fiets, maar dan heb je ook nog een gashendel en ben je honderden euro’s goedkoper uit. Een elektrische step met zadel en grote wielen is dus eigenlijk een gemotoriseerde tweewieler met een accu. Hoe lang de accu meegaat hangt af van de volgende punten: 

 • hoe groot de accu is; 
 • hoe hard je rijdt; 
 • welk materiaal het wegdek is;
 • wat de weersomstandigheden zijn;
 • hoe zwaar je bent.  

 

Is een e-step met zadel en grote wielen legaal?

Ja en nee. Als je wilt weten of een elektrische step legaal is in jouw land, dan adviseren we je om de lokale wetgeving en regels te lezen. Je weet dan precies wat wel en niet mag.  

 

Elektrische step met zadel en grote wielen in verschillende soorten en maten

Waarom een elektrische step met zadel en grote wielen kopen?

Een elektrische step met een zadel en grote wielen wordt steeds populairder omdat ze goedkoper zijn dan een elektrische fiets. Ook zijn ze compacter waardoor het ideaal is om ermee door een drukke stad te navigeren. E-steps hebben verschillende voordelen en we hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • goedkoper dan elektrische fietsen;
 • compacte modellen ,ideaal voor in de stad;
 • goedkoop in aanschaf en onderhoud;
 • comfortabel om mee te rijden;
 • je hoeft de trappers niet te gebruiken, want je hebt een gashendel;
 • verschillende soorten maten en prijsklassen, zodat er voor elk budget wel een goede elektrische step is met een zadel en grote wielen. 

 

Hoe kies je de perfecte e-step met zadel en grote wielen?

Yes, je wilt een elektrische step met zadel en grote wielen kopen. Maar welke specificaties zijn belangrijk voor jou? Een belangrijke factor is natuurlijk het budget. Maar ook de motor en accu zijn belangrijk. Op de volgende punten moet je letten als je een e-step met zadel en grote wielen wilt kopen:

 • de maximumsnelheid;  
 • de actieradius;
 • de banden;
 • de vering;
 • het vermogen van de motor.

 

Elektrische step met zadel en grote wielen kopen

Elektrische step met zadel en grote wielen: dit zijn dé 3 beste

Elektrische steps heb je in verschillende soorten en maten te koop. Wij hebben voor ieder wat wils, dus we hebben ook een elektrische step met zadel en grote wielen die perfect aansluit op jouw wensen. Graag laten we je drie populaire modellen zien die in verschillende budgetklasse vallen. De drie elektrische steps vallen in de meest voorkomende budget opties, namelijk tot € 400, € 700 en € 1000. Nu komen de drie budgetopties voor elektrische steps met zadel en grote wielen.

 

E-step met zadel en grote wielen 1: Windgoo B3 –  tot € 400 

Dit is een goed instapmodel voor volwassenen die een elektrische step met zadel en grote wielen willen kopen met een budget tot € 400. De B3 van Windgoo heeft een zadel en twee grote 12 inch wielen. Dit model kan 25 km per uur rijden en heeft een actieradius tot 20 km. Ideaal als je dagelijks niet veel hoeft te reizen.

Bekijk de Windgoo B3

 

Elektrische step met zadel en grote wielen de windgoo b30

E-step met zadel en grote wielen 2: e-MoVe MII+ – tot € 700 

De MII+ is perfect voor mensen die dagelijks wat verder willen reizen met hun e-step.  Dit model is comfortabel omdat het een zadel en twee grote 12 inch luchtbanden heeft. De sterke 500 watt motor zorgt ervoor dat dit model 25 km per uur kan rijden. Dit is een fijne snelheid omdat je een stuk sneller bent dan een normale fiets. En je hebt een actieradius van 40 kilometer. Dat is een flinke afstand als je die zou moeten fietsen.

Bekijk de e-MoVe MII+

Elektrische step met zadel en grote wielen - de e move mii

E-step met zadel en grote wielen 3: 0N1B0T+ – tot € 1000 

Heb je een groot budget om te besteden? Dan is de 0N1B0t een pareltje. Dit model heeft net zoals de andere modellen een zadel en twee grote wielen. Maar dit model heeft grote 16 inch luchtbanden die nog comfortabeler zijn. En dit alles krijg je voor nog geen € 1000. Je hebt dan betere specificaties dan een elektrische fiets en je bent honderden euro’s goedkoper uit. Ook hoef je zelf niet te trappen omdat je een gashendel hebt. Voor dit budget krijg je een step met een 250 watt motor die een maximumsnelheid heeft van 25 km per uur. En de actieradius? Daar kan je  tot 60 km mee reizen op de e-step voordat de accu leeg is.    

Bekijk de 0N1B0T+

Elektrische step met zadel en grote wielen de 0N1B0T+

Elektrische step zonder zadel en kleine wielen kopen? Onze favoriet de EasyGO X1-TURBO 

De EasyGO X1-TURBO haalt met zijn krachtige 500 watt motor moeiteloos snelheden tot 31 km per uur. Als je een elektrische step zonder zadel en grote wielen wilt kopen, dan is de TURBO zeker een goede optie voor jou. Dankzij de LG batterij kan deze e-step een afstand afleggen tot wel 40 km op één batterijlading! Dit allemaal krijg je voor nog geen € 400.

Als een zadel en grote wielen geen must haves zijn, dan is de X1 een goed alternatief.

Bekijk de EasyGO X1-TURBO

Elektrische step zonder zadel en kleine wielen - de easygo x1 turbo

Niet de step gevonden waar je naar op zoek bent? 

Bekijk dan ons complete assortiment elektrische steps

 

Wil je meer weten over het kopen van een e-step met zadel en grote wielen?

Wil je graag meer weten over het kopen van een elektrische step met zadel en grote wielen of juist een heel ander soort e-step. Neem dan contact met ons op. Je kan eventueel ook bij ons langskomen in Zuidland. Dan kan je de elektrische steps in de showroom bekijken en er een proefrit mee maken. Uiteraard kan je ook via onze webshop bestellen. Je hebt je elektrische step vaak al de volgende dag in huis!

 

Veelgestelde vragen

 

Is elektrische step met zadel legaal?

Een e-step met trapondersteuning mag de weg op wanneer deze niet harder gaat dan 25 kilometer per uur en de hulpmotor je ondersteunt met een maximum vermogen van 250 Watt.

 

Wat is de beste elektrische step met zadel?

De beste elektrische step met zadel is de e-step die perfect aansluit op je wensen, eisen en je budget. Daarom bieden we in onze webwinkel verschillende modellen met én zonder zadel aan. Je hebt dan ruim keuze voor elk budget, de benodigde actieradius en keuze uit verschillende maximumsnelheden.

 

Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step met zadel?

Wanneer de e-step trapondersteuning heeft, hoef je geen rijbewijs te hebben.

 

Hoe oud moet je zijn voor een elektrische step met zadel?

Als de step trapondersteuning heeft, geldt er geen minimumleeftijd. Ook heb je dan geen verzekering nodig.

Bestelling