Elektrische step met zadel kopen? 7 tips van EasyGo!

Een elektrische step met zadel, je ziet het tegenwoordig steeds meer! De laatste jaren zijn de aantallen explosief gestegen en vooral in steden als Amsterdam en Rotterdam zijn ze erg populair. Logisch, want een elektrische step met een zitje geeft je de mogelijkheid om snel te navigeren door de stad. En nog een voordeel is dat je hem gewoon mee kunt nemen naar huis of kantoor. Zo hoef je niet elke keer een parkeerplek te zoeken ;-).

Leuk dat je in ieder geval bij EasyGO Benelux terecht gekomen bent om te kijken voor een elektrische step met zadel. Wij leggen je graag alles uit over deze toffe gadget en we hopen je daarmee verder op weg te helpen met een eventuele keuze. Want het rijden op een step kunnen wij je zeker aanraden!

Wat is een elektrische step met zadel?

Het is een elektrische step, en dan heeft het ook nog een zadel. Zo kun je door de aandrijving van de accu die in de step zit rijden zonder te steppen, en hoef je ook niet te staan. Het is dan ook niet gek dat jij een elektrische step met zadel wilt kopen. Een elektrische step met zadel is dus eigenlijk een gemotoriseerde tweewieler met een accu en zitje. De grote van de accu hangt af van welke elektrische step met zadel jij wilt kopen. Hoe lang de accu meegaat hangt ook af van de volgende punten: hoe groot de accu is, hoe hard je rijdt, het wegdek, weersomstandigheden en hoe zwaar je bent.

Is een elektrische step met zadel legaal?

Is een elektrische step met zadel legaal in Nederland? Dit is een veelgestelde vraag, en in dit stukje gaan wij het je uitleggen. Veel elektrische steps mogen eigenlijk niet in Nederland legaal op de weg rijden. Als je legaal op de openbare weg wilt rijden moet de step RDW gekeurd zijn.

Om toestemming te krijgen om op de openbare weg te gaan, moet je de step aanmelden en laten keuren door het RDW. Wanneer je step is gekeurd moet je nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarna mag je legaal op de openbare weg in Nederland met een elektrische step rijden.

Waarom een elektrische step met zadel kopen?

Je bent flexibel, super wendbaar en snel door het drukke verkeer op je elektrische step met zitje. Het is dus zeker niet gek dat elektrische steps steeds populairder worden. Zo hebben wij in onze webshop verschillende elektrische steps met een zadel die wij kunnen leveren door heel Nederland. Je rijdt al op een elektrische step vanaf €279 euro voor volwassenen en kinderen.

Wil je een elektrische step kopen van goede kwaliteit, normale actieradius en goede stabiliteit? Dat doe je via onze webshop.

 • Milieubewust

Het bekendste voordeel van een elektrische step met zadel is ongetwijfeld dat het een milieubewuste keuze is. Dit komt omdat de uitstoot van een elektrische step met zadel veel lager is dan de uitstoot van voertuigen met een verbrandingsmotor. Als de batterij wordt opgeladen door wind- of zonne-energie, dan is het totaalplaatje helemaal milieubewust. Ook heb je dan geen uitstoot!

Gemiddeld stoot een elektrisch voertuig zo’n 30 gram CO2 per kilometer uit. Dit is inclusief recyclage en onderhoud. Voor een gemiddelde dieselmotor is dat 180 gram kooldioxide per kilometer en een benzinemotor haalt zelfs 220 gram (!) CO2 per kilometer.

Elektrische voertuigen hebben dus aantoonbaar minder uitstoot van broeikasgassen. Het gaat hier om koolstofdioxide (CO2), stikstofoxiden (NOx) en fijnstof.

Een mooi bijkomend voordeel van een elektrische step met zitje is dat je ook geen kosten kwijt bent voor brandstof.

 • Inklapbaar

Een elektrische step met zadel is snel in te klappen en kun je ook weer snel uitvouwen. Zo hoef je niet op zoek naar een parkeerplek, en kun je jouw step overal met je mee naartoe nemen. Als je op vakantie gaat dan kun je jouw elektrische step met zitje meenemen in de auto om de buurt te verkennen ;-)..

 • Snel van A naar B

We gaan hem toch nog een keertje kort benoemen. Met je elektrische step met zadel kun je vliegensvlug door de stad navigeren. Zo sta je niet langer in de file en heb je minder last van stoplichten. Je bent dus wendbaar door het drukke verkeer in de stad. Zo kun jij flexibel verplaatsen op jouw elektrische step in jouw stad of dorp.

 • Eenvoudig in gebruik en snel startklaar

Een elektrische step met zadel is eenvoudig in gebruik en is direct startklaar. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je accu opgeladen is. Je kunt hem uiteraard ook als normale step gebruiken.

Let wel goed op hoeveel kilometer jij per dag wilt reizen op je step. Je kunt dan beter een elektrische step met zitje kopen die minimaal voldoet aan jouw dagelijkse reis qua aantal kilometers. Straks lees je hier meer over.

 • Goedkoop in onderhoud

Als je een elektrische step met zadel vergelijkt met andere voertuigen, dan is deze relatief goedkoop in onderhoud. De kosten voor het opladen van een elektrische step met zadel zijn afhankelijk van jouw energiekosten, maar nog steeds stukken goedkoper dan tanken bij een tankstation.

Genoeg redenen dus om een elektrische step met zitje te kopen!

Hoe kies je je elektrische step met zadel?

Je bent er over uit: je gaat een elektrische step met zitje aanschaffen! Maar op basis van welke specificaties maak jij jouw keuze? Een belangrijke factor is niet alleen het budget, maar bijvoorbeeld ook de motor van de elektrische step. Ook op de volgende punten kun je letten bij het uitzoeken van je nieuwe step:

 • De maximumsnelheid

Zo verkopen wij steps van 15km/h tot 110 km/h. Zo kunnen alle type snelheidsmonsters een elektrische step door heel Nederland kopen bij EasyGo Benelux. Ons assortiment is breed en je hebt dus genoeg keuze aan elektrische steps met zadel.

 • De actieradius

De actieradius varieert van 15 tot 160 kilometer. Als je veel reist kun je een step kopen met een grotere actieradius. Als je hem alleen voor kortere stukjes gebruikt kun je een step kopen met een minder grote actieradius. Als je een elektrische step wilt kopen heb je bij EasyGo Benelux genoeg keuze ook zonder zadel.

 • De banden

Wij verkopen verschillende soorten steps. Wij hebben daarom ook verschillende soorten banden en inch maten. Zo hebben wij vacuum banden, honingraat banden, luchtbanden en volrubber banden. De inch maten van de banden variëren van 8.5 tot 16 inch.

 • De vering

Per step verschilt de vering, maar in het algemeen hebben de elektrische steps van EasyGo Benelux voor- en achtervering. Zo kun jij comfortabel met jouw elektrische step rijden.  Wat voor vering een step heeft kun je altijd terugvinden bij de specificaties/beschrijving van het product.

 • Het vermogen van de motor

Dit verschilt ook weer erg per step. De elektrische steps die wij verkopen variëren van 250 watt tot 3600 watt. Elektrische steps met zadel hebben dus allerlei verschillende soorten accu’s, snelheden en uiterlijk. Zo kun jij zelf kiezen wat je precies wilt!

Verschillende soorten elektrische steps met zadel

Elektrische steps komen in veel verschillende soorten en maten. Dus voor ieder wat wils! In de vorige alinea heb je in het kort al even kunnen lezen over de verschillende kenmerken van een elektrische step. Hier lichten we een aantal populaire modellen uit die we verkopen via onze webshop.

 1. Windgoo B3 –  tot 400 euro

Dit is een perfecte step voor volwassenen die hun eerste elektrische step met zadel willen kopen. Zo kan deze step tot 25km/h rijden, heeft hij een actieradius tot 20 km en heeft hij 12 inch luchtbanden.

 1. e-MoVe MII+ – tot 700 euro

Dit is een elektrische step voor mensen die dagelijks wat meer reizen met hun elektrische step. Zo kan deze step tot 25km/h, heeft hij een 500 watt motor, actieradius tot 40 km en 12 inch luchtbanden.

 1. 0N1B0T+ – tot 1000 euro

Dit een elektrische step met zadel, je zou het kunnen zien als en wendbaardere elektrische fiets, en dat voor maar 1000 euro! Met een maximum snelheid van 25km/h kun je met jouw elektrische step met zitje door jouw stad of dorp rijden. De elektrische step met zadel heeft een 250 watt motor, actieradius tot 60 km en 16 inch luchtbanden.

Elektrische step zonder zadel kopen? Onze favoriet de EasyGO X1-TURBO

De EasyGO X1-TURBO haalt met zijn krachtige 500W motor moeiteloos snelheden tot 31 km/u. Als je een elektrische step zonder zadel wilt kopen, dan is dit zeker een goede optie. De elektrische step zonder zadel is ook voorzien van een handige Cruise Control functie. Dankzij de LG batterij kan deze elektrische step zonder zadel een afstand afleggen tot wel 40 km op één batterijlading!

De X1-Turbo is voorzien van honingraat rubberen anti lek banden, welke nooit lek kunnen raken. De banden zijn schokbestendig, antislip en geschikt voor de meeste wegen. De schokdemping aan het voor- en achterwiel zorgen voor maximaal rijcomfort. Het dubbel elektronisch ABS en mechanisch remsysteem, zorgt voor een veilige remweg. Zo kun jij veilig rijden met jouw elektrische step.

Omdat onze steps gebruik maken van een ‘one touch’-inklapsysteem kan deze elektrische step zonder zadel in no-time worden ingeklapt en kun je hem overal mee naartoe nemen. Zo kun je hem bijvoorbeeld makkelijk meenemen als je ook met het OV reist. Wanneer je rijdt zorgt het milieuvriendelijke regenerative braking system ervoor dat er geen vermogen verloren gaat en het ‘Smart Battery Motor Management’-systeem houdt de prestaties van de batterij en motor nauwkeurig bij.

Ten slot verder beschikt deze X1-TURBO elektrische step zonder zadel over een iOS/Android-App. In deze App kun je alle belangrijke informatie en parameters aflezen. Fijne opties zoals Cruise Control, Push Start, Smart-lock en nog vele andere opties kun je in deze handige App ingesteld en bediend worden.

Via het LCD-dashboard is de step eenvoudig te bedienen. Op het heldere en strakke LCD-scherm kan je informatie aflezen, zoals het laad- en batterijniveau, rijstand en de snelheid. De EasyGO X1-TURBO heeft 3 verschillende rijstanden. Hierdoor wijzig je eenvoudig het snelheidsniveau door één druk op de knop. Is dit de perfecte elektrische step voor jou?

Nog niet helemaal zeker welke step bij jou past?

Klik dan hier om ons complete assortiment elektrische steps te bekijken

Wil je meer weten over een elektrische step met of zonder zadel kopen?

Wil je graag meer weten over het kopen van een elektrische step en wat wij daar voor jou in kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan eventueel ook bij ons langskomen in de showroom om een proefrit te maken. Onze showroom is in Zuidland, op 25 minuten rijden vanaf Rotterdam, en een uur vanaf Amsterdam. Uiteraard kun je jouw elektrische step kopen via onze webshop, dan heb je hem vaak al de volgende dag in huis.

Bestelling