Elektrische step handhaving en regelgeving

Elk element van onze elektrische step is gemaakt voor eenvoud. Met een glad en strak uiterlijk en gevoel, ligt de volledige focus op de gebruikerservaring, inclusief bediening met één knop. De structurele symmetrie van het frame en accenten completeren de eigentijdse afwerking van de e-step.

Geniet onderweg van het gezelschap van familie en vrienden. We hebben steps en hoverboards voor iedereen. Onze elektrische steps zijn er in verschillende soorten. Met of zonder zadel. Ze zijn zeer efficiënt en milieuvriendelijk en de perfecte optie voor snel en gemakkelijk reizen.

Welke elektrische step mag op de weg?

In Nederland mogen niet alle elektrische steps op de openbare weg. De elektrische step moet goedgekeurd zijn door het RDW. De elektrische steps die wel goedgekeurd zijn door het RDW en dus legaal zijn, hebben over het algemeen grotere luchtbanden en een zadel. De steps zijn voorzien van een blauw kenteken. Een nadeel, deze legale elektrische steps voor volwassenen zijn ook vele malen duurder. Let bij het kopen van een elektrische step dus goed op of deze wel of niet op de openbare weg mag.

Handhaven legale steps

Ondanks dat niet alle elektrische steps legaal op de weg mogen, wordt er niet of nauwelijks op gecontroleerd. Het aantal e-steps voor volwassenen op de weg blijft alleen maar toenemen, voornamelijk in de grote steden. De korpsleiding zei destijds tegen Nu.nl: “Handhaven heeft voor de politie geen prioriteit en agenten zullen er ook niet actief op controleren”. ondanks dat riskeer je een boete van €360.

Regelgeving in Europa

In vele Europese landen is de elektrische step voor volwassenen wel legaal op de openbare weg. Verwacht wordt dat het dan ook niet lang meer zal duren voordat de populaire steps in Nederland legaal de weg op mogen. Al met al kun je voor een paar euro gewoon verzekerd de weg op.

 

Bestelling