Elektrische step scooter kopen? 7 kooptips!

Elektrische step scooter kopen? Wij begrijpen precies wat je bedoelt! Jij wilt een elektrische step die de functies heeft van een elektrische scooter. Een elektrische step scooter geeft je de vrijheid om door de stad te reizen, en dat zonder veel in de file te staan. Een elektrische step scooter zorgt ervoor dat jij nooit meer een parkeerplek nodig hebt. Waarom? Een elektrische step kan je in- en uit elkaar klappen. Een elektrische step scooter is toch super handig?

In dit artikel geven wij je 7 kooptips waarop je moet letten bij het kopen van een elektrische step scooter. Wij vinden het een toffe gadget en hopen dat wij jou ook kunnen overtuigen en kunnen helpen met het kiezen van de juiste step voor jou. Wij vinden het rijden met een elektrische step scooter heerlijk!

Wat is een elektrische step scooter?

Een elektrische step scooter heeft de voordelen van een elektrische step gecombineerd met die van een scooter. Zo krijg je een elektrische step scooter. Dit type elektrische step zorgt ervoor dat jij tijdens jouw reis van A naar B kan zitten. Elektrische steps staan erom bekend dat ze wendbaar zijn. Een elektrische step scooter is dat ook! Wij vinden het dan ook niet gek dat je meer wilt weten over dit type elektrische step. Het zijn gemotoriseerde tweewielers die net als elektrische scooters en fietsen een accu hebben. Hoe lang de accu meegaat bij een elektrische step scooter wordt bepaald door de volgende punten: de grote van je accu, hoe hard je rijdt, weersomstandigheden, het weer en hoe zwaar de bestuurder is. 

Is een elektrische step scooter legaal?

Is een elektrische step scooter legaal in Nederland? Dit is een veelgestelde vraag, en in dit stukje gaan wij het je uitleggen. Veel elektrische steps mogen eigenlijk niet in Nederland legaal op de weg rijden. Als je legaal op de openbare weg wilt rijden moet de step RDW gekeurd zijn. 

Om toestemming te krijgen om op de openbare weg te gaan met een elektrische step scooter, moet je de step aanmelden en laten keuren door het RDW. Wanneer je step is gekeurd moet je nog aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarna mag je legaal op de openbare weg in Nederland met een elektrische step rijden. 

Waarom een elektrische step scooter kopen?

Je kan je makkelijk en snel verplaatsen met een elektrische step scooter. Ze zijn niet voor niets zo populair geworden in steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Wij verkopen verschillende soorten elektrische steps op onze website. Elektrische step scooters worden steeds gewilder omdat je erop kan zitten en dat is fijn als je wat langere afstanden reist. In onze webshop heb je al voor €279 een elektrische step voor volwassenen en voor €129 voor kinderen. Wil jij een elektrische step kopen die betrouwbaar is, een goede actieradius heeft en waarmee je veilig kan reizen? Dat doe je bij EasyGo Benelux!

 • Milieubewust

Een groot voordeel van een elektrische step scooter is dat het een milieubewuste keuze is. De uitstoot van normale scooters en auto’s zijn veel hoger dan die van een elektrische step. Als je de accu van de step ook nog oplaadt door middel van zonne- of windenergie dan ben je extra milieubewust bezig. Je hebt dan helemaal geen uitstoot meer. 

Gemiddeld stoot een elektrisch voertuig zo’n 30 gram CO2 per kilometer uit. Dit is inclusief recyclage en onderhoud. Voor een gemiddelde dieselmotor is dat 180 gram kooldioxide per kilometer en een benzinemotor haalt zelfs 220 gram (!) CO2 per kilometer. 

Elektrische voertuigen hebben dus aantoonbaar minder uitstoot van broeikasgassen. Het gaat hier om koolstofdioxide (CO2), stikstofoxiden (NOx) en fijnstof.

Een mooi bijkomend voordeel van een elektrische step fiets is dat je ook geen kosten hebt aan brandstof.  

 • Inklapbaar

Wat is een groter voordeel dan nooit meer file? Juist, dat je de step heel makkelijk in- en uit elkaar kan klappen. Je kan hem dan mee naar binnen nemen in je kantoor of huis. Je hebt nooit meer een parkeerplek nodig en je elektrische step kan altijd droog staan. Ook kan je de step makkelijker opladen als die binnenstaat. 

 • Snel van A naar B

Met een elektrische step kan je heel snel door de stad reizen. Je hebt geen last van files en je hebt minder last van stoplichten. Zo kan jij snel met jouw elektrische step scooter van A naar B. 

 • Eenvoudig in gebruik en snel startklaar

Een elektrische step scooter is een fijne gadget die je dagelijks kan gebruiken. De steps zijn erg gebruiksvriendelijk. Als de accu is opgeladen kan je de step gebruiken om mee te reizen. Zo simpel is een elektrische step in gebruik!  

 • Goedkoop in onderhoud

Elektrische step scooter zijn in vergelijking tot andere voertuigen goedkoop in onderhoud. De kosten van het opladen van de step wordt bepaald door hoe hoog de energiekosten zijn in jouw regio. Gelukkig is het opladen van een elektrische step stukken goedkoper dan tanken bij een tankstation.

Genoeg redenen dus om een elektrische step scooter te kopen! 

Hoe kies je je elektrische step scooter?

Je weet het zeker: je wilt een elektrische step scooter kopen! Welke specificaties zijn voor jou belangrijk? Niet alleen het budget, maar ook de actieradius, vermogen en maximumsnelheid van de step is belangrijk. Op de volgende vijf punten moet je letten als je een elektrische step wilt kopen: 

 • De maximumsnelheid 

Wij verkopen steps die beginnen bij een maximumsnelheid van 15 km/u tot 65 km/u. Zo kan je kiezen hoe hard een elektrische step kan rijden. 

 • De actieradius

De actieradius varieert tussen de 15 tot 90 kilometer op één acculading. Bij ons kan je een elektrische step scooter kopen om grote en om kleine afstanden te reizen. Wij verkopen verschillende elektrische steps die lijken op een scooter. Ook verkopen wij normale elektrische steps. Door het brede assortiment van EasyGo Benelux heb je genoeg keuze!

 • De banden

Wij verkopen verschillende soorten elektrische steps. Wij hebben daarom ook verschillende soorten inch en banden maten. De steps die wij verkopen hebben vacuüm-, honingraat-, lucht- en volrubber banden. De inch maten van de banden variëren van 5,5 tot 26 inch. 

 • De vering

De elektrische steps die wij verkopen hebben in het algemeen vering voor en achter. Dit zorgt voor een comfortabele reis met jouw elektrische step. Wil je meer weten wat de specificaties zijn van een step? Als je bij een step op bekijk product klikt kan je alle specificaties bekijken. 

 • Het vermogen van de motor

De elektrische step scooters die wij verkopen variëren van 200 tot 2000 watt. De elektrische steps die wij verkopen in onze webshop hebben verschillende soorten accu’s, snelheden en uiterlijk. Zo kan je zelf kiezen wat voor elektrische step je graag wilt dat past binnen jouw budget. 

Verschillende soorten elektrische step scooters

Elektrische step scooters komen in veel verschillende soorten en maten. Dus voor ieder wat wils! In de vorige alinea’s heb je in het kort al even kunnen lezen over de verschillende kenmerken die elektrische steps hebben. Hier lichten we een aantal populaire elektrische step scooters uit die we verkopen op EasyGo Benelux.

 1. Windgoo B3 –  tot 400 euro

Dit is een perfecte step voor volwassenen die hun eerste elektrische step scooter willen kopen die dagelijks niet veel reizen. Zo kan deze step tot 25 km/u rijden, heeft hij een actieradius tot 20 km en heeft hij 12 inch luchtbanden. 

 1. e-MoVe MII+ – tot 700 euro

Dit is een elektrische step voor mensen die dagelijks wat meer reizen met hun elektrische step. Zo kan deze step tot 25km/h, heeft hij een 500 watt motor, actieradius tot 40 km en 12 inch luchtbanden. 

 1. 0N1B0T+ – tot 1000 euro

Met een maximumsnelheid van 25km/h kan je met jouw elektrische step door jouw stad of dorp rijden. Dit type elektrische step heeft een 250 watt motor, actieradius tot 60 km en 16 inch luchtbanden.   

Nog niet helemaal zeker welke step bij jou past? 

Bekijk dan ons complete assortiment elektrische steps

Wil je meer weten over een elektrische step scooter kopen?

Wil je graag meer weten over het kopen van een elektrische step scooter en wat wij daar voor jou in kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan eventueel ook bij ons langskomen in de showroom om een proefrit te maken. Onze showroom is in Zuidland, op 25 minuten rijden vanaf Rotterdam, en een uur vanaf Amsterdam. Uiteraard kan je jouw aankoop doen via onze webshop, dan heb je hem vaak al de volgende dag in huis. 

 

 

Bekijk ons assortiment elektrische steps

Bestelling