Elektrische step voor volwassenen

Met de komst van de elektrische batterij en motor zijn verschillende oudere vormen van transport aan een update toe.

De elektrische step is er daar één van, en dus gaan we op zoek naar de beste elektrische step dat momenteel op de markt beschikbaar is. Vroeger was de step, of trottinette, vaak een speelgoed voor kinderen.

Nu wordt deze meer en meer gebruikt voor mobiliteit en als secundair vervoer van heel wat volwassenen. Daarnaast zijn de hoverboards en elektronische longboards of skateboards ook aan een revolutie begonnen.

Elektrische fietsen behouden het voortouw. Maar andere voertuigen, zoals een elektrische step, achtervolgen. Vind bij Easygo-Benelux.com de beste elektrische steps – voor volwassenen wel te verstaan, hoewel er ook steps specifiek voor kinderen zijn.

Als je een goede elektrische step voor volwassenen zoekt die opvouwbaar is, kun je onderstaand overzicht goed gebruiken. We hebben een selectie gemaakt van de beste steps met de eigenschap “elektrische step volwassenen opvouwbaar”.

Gewicht van elektrische steps

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar elektrische scooters. Daardoor zijn er ook veel elektrische steps op de markt – verkrijgbaar in verschillende soorten maten, designs en frames. Het ligt eraan naar welke specifieke eigenschappen je naar op zoek bent. Ben je volwassen en wat zwaarder van postuur? Ga dan voor een elektrische step die een maximaal gewicht van 100 kg tot 120 kg aan kan.

Bestel je een elektrische step voor je zoon of dochter? Kijk dan naar de grootte van de e-step en maximum snelheid.

Elektrische steps voor volwassenen kunnen meestal ongeveer 100 tot 120 kilo dragen. Vaak kunnen ze ook harder rijden, soms tot wel 35 km per uur. Steps die niet geschikt zijn voor volwassenen blijven soms steken op zo’n 10 tot 20 kilometer per uur – best een verschil dus!

Daarnaast is het heel praktisch als de step inklapbaar, ofwel opvouwbaar is. Een opvouwbare e-step kun je beter opbergen, dragen, meenemen, wegstoppen et cetera. Waar je eventueel nog op mag letten als je een step zoekt die gemakkelijk mee te dragen is, is het gewicht van de e-step zelf. Dit verschilt namelijk ook enorm per product. De ene step weegt misschien 10 kilo, terwijl een andere toch al 45 kilo kan wegen.

Om de step zo lang mogelijk mee te laten gaan moet je je ook echt houden aan de maximale belasting.

Als je als volwassene een goedkopere kinderstep koopt met een maximaal gewicht van 50 kg kan je er vanuit gaan dat deze binnen de kortste keren niet meer goed zijn werk kan doen.

Veel steps hebben een maximale belasting van 100 of 120 kg, maar als je een paar kilo’s meer weegt kan je toch echt beter voor een duurder model met een hogere maximale belasting gaan.

Maximale snelheid van de elektrische step

Het merendeel van de steps hebben een maximale snelheid van 25 km per uur, wat bovendien volgens de wet ook de maximale snelheid is die je mag rijden.

Er zijn echter ook goedkopere steps met een lagere maximale snelheid, en hierbij moet je jezelf afvragen hoe belangrijk de snelheid voor je is.

Stabiliteit van de elektrische step

Tijdens het rijden op de step wil je wel comfortabel en veilig staan zodat je je vlot voort kunnen bewegen. Hiervoor is de stabiliteit van de step van belang. Hiervoor zijn 3 belangrijke punten.

• De grootte en de dikte van de wielen spelen;
• De breedte van het stuur;
• En de afstand tussen de plank en de handvaten.

 

Bestelling