Elektrische steps – opleving in populariteit

Elektrische steps hebben de afgelopen jaren een enorme opleving in populariteit gezien met de ontdekking dat ze een verrassend handige en leuke manier kunnen zijn om wat tijd te besparen op het woon-werkverkeer.

Nu in veel landen over de hele wereld social distancing van kracht is, zijn meer mensen dan ooit op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor autorijden of het gebruik van het openbaar vervoer.

Het is een grote aankoop en je weet waarschijnlijk niet precies waar je op moet letten bij een aankoop van een step. Hieronder wat tips.

Mag je onverzekerd rondrijden in Nederland?

Voordat je gelijk beslist om wel of geen elektrische step te kopen, weet dan dat elektrische steps in privébezit momenteel niet legaal op de wegen of trottoirs in Nederland kunnen worden gebruikt. Dit betekent dat je ze alleen op eigen grond kunt gebruiken.

Volgens de nieuwe wetgeving kan iedereen ouder dan 16 jaar met een voorlopig rijbewijs legaal op de Nederlandse wegen rijden met de steps, aangezien verzekeringen en belastingen door jezelf betaald moet worden. In Nederland mag je niet onverzekerd rondrijden.

Hoe kan ik een elektrische step beveiligen?

Met een ontwerp dat enorm verschilt van een fiets, vragen sommigen zich af hoe je een elektrische step kunt beveiligen. Je kunt een elektrische step moeilijker vastzetten, maar in onze webshop kan je diverse producten kopen waarmee je je step mee op slot kan zetten.

Bestelling