ELEKTRISEREND!

Stil rollen ze door de straten, voetgangers moeten verrast opzij springen om ze uit de weg te gaan en ze slingeren overal rond…. Alle vooroordelen daargelaten, elektrische steps worden steeds populairder en zijn duidelijk meer dan een rage. In het tijdperk van dieselschandalen, luchtvervuiling en verstopte wegen, is het hoog tijd om nog eens goed na te denken over hoe we ons voortbewegen: elektrische voertuigen zijn de toekomst — vooral als ze zo leuk zijn als elektrische steps!

BLIJF SCHOON

Tegenwoordig is een ecologisch bewuste levensstijl belangrijker dan ooit. Klimaatverandering en toenemende vervuiling stellen mensen voor compleet nieuwe uitdagingen. Daarom zijn nieuwe oplossingen een must, vooral in onze snel groeiende steden.

Maar er is hoop! Naast fietsen en e-bikes komen er steeds meer slimme alternatieven op de markt, die een belangrijke rol spelen in deze transformatie. Elektrische steps zijn hiervan een indrukwekkend voorbeeld; heel leuk om duurzaam en flexibel mee door de stad te rollen!

STRESSVRIJE MOBILITEIT IN DE STAD

Over één ding bestaat geen twijfel: elektrische steps zijn leuk. Je drijft hier praktisch op rond, terwijl je vervelende files en stinkende uitlaatgassen omzeilt én je komt ook nog eens zweetvrij op je bestemming aan. Afhankelijk van de capaciteit van de accu’s, kunnen elektrische steps je tot 20 kilometer ver brengen: perfect om naar je werk te pendelen en vrienden te bezoeken. De accu’s kunnen heel eenvoudig aan elk stopcontact worden opgeladen.

Deze praktische voertuigen kunnen meestal met één druk op de knop worden opgevouwen – ideaal voor pendelaars die hun step in de bus of trein willen meenemen. Ze zijn ook ideaal voor het verkennen van de omgeving tijdens je vakantie en ingeklapt passen ze zelfs in de kleinste kofferbak.


HOE ZE WERKEN

Het besturen van deze leuke apparaten kan niet eenvoudiger zijn. Stap op, schakel in, activeer de motor en rijd weg! Heb je ooit op een niet-elektrische step gereden? Dan voel je je direct thuis op een e-step! Zo niet, maak je geen zorgen – dankzij de intuïtieve bediening krijg ook jij het binnen enkele seconden onder de knie.

Omdat elektrische steps in staat zijn om snelheden tot 20 km/u te bereiken, hoeven deze niet continue in de schaduw van fietsen of e-bikes te rijden. Met een verrassend goede acceleratie, zul je snel met een glimlach op je gezicht rondrijden. En één ding is zeker: lopen zal al snel saai worden!

GOED REMMEN = ONMISBAAR

Als je plezier beleeft aan het rijden op je e-step, is het een absolute must om goed te kunnen afremmen. Het type remsysteem is afhankelijk van de fabrikant. Modellen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg, zijn wettelijk verplicht om twee onafhankelijke remsystemen te hebben. Dit betekent meestal een remhendel op het stuur en een voetrem boven het achterwiel.

Hoewel de meeste e-steps conventionele technologie gebruiken, vind je op bepaalde modellen ook enkele indrukwekkende nieuwere functies. Fabrikant CITYBUG bijvoorbeeld, gebruikt bijvoorbeeld een nieuw ‘Push & Pull’-systeem: hiermee accelereer je door het stuur iets naar voren te duwen en rem je door het weer terug te trekken. Voor een ontspannen en veilige rit raden wij elektrische steps met cruise control en anti-blokkeerremmen aan. Sommige modellen hebben functies zoals verlichting, richtingaanwijzers, claxons, schokdempers, energieterugwinningssystemen, compatibiliteit met smartphone-apps en reserve accu’s.


BLIJF SLIM

Hoe leuk e-steps ook zijn, je moet altijd voorzichtig en respectvol rijden. Gewoon goed je ogen openhouden en kijken naar wat er om je heen gebeurt, is de helft van de strijd. Als je de volgende dingen in gedachten houdt, staat niets een zorgeloze vakantie op wielen nog in de weg:

Draag altijd een helm.
Er is geen twijfel mogelijk — je moet een helm dragen! Iedereen die op pad gaat zonder, riskeert zijn of haar eigen leven!

Blijf op het asfalt
Rijd indien mogelijk alleen op gladde, geasfalteerde oppervlakken. Elektrische steps zijn helaas (nog) niet geschikt voor offroad terrein.

Heb je toestemming?
Mag er in jouw land met je elektrische step worden gereden op de weg of op de stoep? Wees heel voorzichtig en zorg ervoor dat je geen wetten overtreedt. Aan de andere kant is het ook leuk om met een e-step op privéterrein te rijden!

Verzeker je!
Als je je elektrische step in de openbare ruimte gebruikt, raden we je ten zeerste aan, een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zonder dat kunnen zelfs de kleinste ongelukjes erg duur worden!


EEN PAAR REDENEN WAAROM WE VAN E-STEPS HOUDEN

  • Volledig stress- en emissievrij
  • Een schoon alternatief voor de auto
  • Onbeperkt rijplezier
  • Makkelijk in gebruik
  • Gemakkelijk te vervoeren
  • Stil
  • Overal parkeren
Bestelling