Hoeveel kost een elektrische step?

Je bent je aan het oriënteren voor het kopen van een e-step. Maar hoeveel kost een elektrische step, wat kost de verzekering en het onderhoud? Deze drie vragen beantwoorden we kort en krachtig in dit blog.

Na het lezen van dit blog heb je indicatie prijzen van alle kosten van kopen, onderhouden en het verzekeren van een elektrische step.

Hoeveel kost een elektrische step?

Vandaag de dag kan je al een elektrische step voor een paar honderd euro kopen. Zo verkopen wij elektrische steps voor kinderen vanaf €129 en voor volwassenen vanaf €279. Natuurlijk bepalen je wensen en eisen uiteindelijk welk budget je nodig hebt.

Met een budget tot €400 heb je in ons assortiment al ruim keuze uit elektrische step met zadel, cruise control en een maximum te behalen snelheid tot 33 km per uur. Maar als je een elektrische step wil die harder kan rijden dan 50 km per uur of een actieradius heeft van minimaal 60 kilometer heb je een budget nodig van ongeveer €600 tot €800.

Hoeveel een elektrische step kost is daarom lastig om te beantwoorden, omdat niet iedereen dezelfde wensen heeft. We adviseren je daarom om naar onze webwinkel te gaan, en daar te kijken naar modellen die passen bij je gewenste snelheid, actieradius en luxe functies.

Hoeveel kost een elektrische step en het verzekeren hiervan?

Wat kost het verzekeren van een elektrische step?

Als je een elektrische step koopt met een kentekenplaat moet je deze verzekeren. Als je model geen kentekenplaat heeft, hoef je hem niet te verzekeren. De regels rondom het verzekeren van een elektrische step zijn nog niet duidelijk. Ook als je de e-step uiteindelijk toch moet verzekeren, zullen de kosten laag zijn.

Voor een scooter betaal je tussen de €5 en €10 per maand. Aangezien een e-step goedkoper is, is de kans groot dat de verzekering maar een paar euro per maand gaat kosten.

 

Hoeveel kost het onderhouden van een elektrische step?

Het onderhouden van een elektrische step is erg goedkoop, omdat hij elektrisch is. Daardoor hoef je niet elk jaar de e-step een beurt te geven. We adviseren je wel om de accu bij ~20% op te laden. De accu gaat dan langer mee! Natuurlijk heb je net als bij elektrische auto’s een accu degradatie. Dit houdt in dat je door de jaren heen niet meer de opgegeven actieradius behaalt.

Het onderhouden van je e-step kan je dus voornamelijk zelf. Het regelmatig schoonmaken, het controleren van de bandenspanning en zo nu en dan draaiende delen licht smeren is al voldoende.

Gaat er toch iets stuk? Dan is een elektrische step reparatie doorgaans erg goedkoop. De meeste reparaties kosten tussen de €30 en €60.

Hoeveel kost een elektrische step en het opladen hiervan?

Wat kost het opladen van een elektrische step?

Afhankelijk van de grote van de accu kost het opladen van een elektrische step je een €1 tot €3. Het opladen van een e-step is dus stukken goedkoper dan het opladen van een elektrische scooter, en nóg goedkoper dan diesel of benzine.

Natuurlijk kan jezelf een berekening maken hoeveel het je exact gaat kosten, maar dat wordt natuurlijk bepaald door de prijs van elektriciteit, je rijgedrag en de bandenspanning van je elektrische step.

Conclusie: hoeveel kost een elektrische step?

In dit artikel heb je gelezen dat er verschillende kosten zijn voor een elektrische step. Maar je weet ook dat deze ‘maandelijkse’ kosten erg laag zijn. Als je honderd kilometer per maand rijdt, kost het opladen van de step je nog geen €5. En al helemaal niet als je de step goed onderhoudt, want dan kan je er jarenlang van genieten.

Wil je graag ons assortiment e-steps bekijken? Neem dan een kijkje in onze webshop of kom langs in onze winkel in Zuidland. We hebben steps voor uiteenlopende budgetten, wensen en eisen. Je hebt namelijk al een e-step voor volwassenen vanaf €279! En verkopen e-steps met een actieradius tot 180 kilometer 🛴

 

Bekijk ons complete assortiment elektrische steps →

 

Bestelling