Dit zijn de 3 beste opvouwbare elektrische steps van 2022

Niet iedereen woont vlakbij een bushalte, tramhalte, metro- of treinstation. Vaak moet je dan een stukje reizen naar het vervoermiddel of na je rit in het openbaar vervoer een stuk reizen om bij je school of werk te komen. Een opvouwbare elektrische step is dan perfect voor jou. Je kan hem eenvoudig inklappen om hem mee te nemen in het openbaar vervoer, en weer uitklappen als je er weer mee wilt reizen.

Daarom delen we in dit blog de drie beste inklapbare elektrische steps en beantwoorden we veelgestelde vragen over het in- en uitklappen van elektrische steps.

 

Waarom kiezen voor een opvouwbare elektrische step?

Een inklapbare e-step is ideaal als je veel reist in het openbaar vervoer, maar ook fijn als je de step wil meenemen in de auto. Je kan de step dan meenemen naar je vakantieadres. Zie jij jezelf al e-steppen door de Alpen, Zuid-Frankrijk of door de Veluwe?

 

Hoe kan je een elektrische step inklappen?

Het in- en uitklappen van een elektrische step is vaak als volgt:

 1. Open het scharnier dat onder- of bovenaan de stuurbuis zit.
 2. Trek het stuur naar achteren, zodat die naar de achterband toe klapt.
 3. Maak de step vast aan de hiervoor bestemde haak. Deze haak / bevestigingspunt zit vaak in de buurt van het achterspatbord.
 4. Controleer of de step goed is bevestigd.
 5. Nu kan je de step aan het stuurbuis optillen en meenemen in het openbaar vervoer of achterin je auto leggen.

Opvouwbare elektrische step: hoe kan je hem opvouwen en meenemen?

Zijn alle elektrische step in- en uitklapbaar?

De meeste elektrische steps zijn opvouwbaar. Alleen is het per type step verschillend. Een elektrische step met zadel en grote wielen vouw je anders op dan een normale elektrische step voor volwassenen. In onze webwinkel staat duidelijk aangegeven welke elektrische steps opvouwbaar zijn, en laten de foto’s aan je zien hoe ze er uit- en ingeklapt uitzien.

 

De 3 beste opvouwbare elektrische steps

De volgende drie elektrische steps zijn eenvoudig in en uit te klappen, licht van gewicht, geschikt voor elk budget.

 

PHAEWO X11-PRO+: goedkoopste e-step

Belangrijke informatie over de PHAEWO X11-PRO+:

 • Afmetingen ingeklapt 1100 * 430 * 580 mm
 • Afmetingen uitgeklapt 1100 * 430 * 1070 mm
 • Oplaadtijd 3-4 uur
 • Gewicht van de e-step 13.5 kg

opvouwbare elektrische step phaewo

De X11-PRO+ is een budgetvriendelijke elektrische step die je eenvoudig kan inklappen als je met de bus, trein, metro of tram reist. Maar wanneer je er op rijdt begint de ervaring pas echt, want hij heeft een sterke 350 Watt motor. Dit is krachtiger dan de gemiddelde elektrische fiets 🚴

Naast de sterke motor heeft dit model comfortabele 8,5 inch honingraat banden en kan hij een maximumsnelheid behalen tot 25 km per uur. Ook is de actieradius erg groot voor het instapmodel van Phaewo. Je hebt namelijk een actieradius tot 25 kilometer. Perfect voor mensen die korte stukken met de elektrische hoeven te rijden.

Wil je graag alle features en specificaties van dit model bekijken? Ga dan direct naar de productpagina van de PHAEWO X11-PRO+.

 

EasyGO X1-TURBO: de beste opvouwbare elektrische step?

Belangrijke informatie over de EasyGO X1-TURBO:

 • Afmetingen ingeklapt 1080 * 430 * 490 mm
 • Afmetingen uitgeklapt 1080 * 430 * 1110 mm
 • Oplaadtijd 3-4 uur
 • Gewicht van de e-step 12 kg

opvouwbare elektrische step X1 turbo

De EasyGO X1-TURBO hebben we zelf laten ontwikkelen, omdat we het belangrijk vinden dat elektrische rijden betaalbaar moet zijn. Daarom ontvang je voor €429 verschillende luxe functies als cruise control en een sterke 10.4Ah LG lithium-ion batterij. Door de krachtige accu heb je een actieradius tot 45 km. Je kan dus zonder zorgen lange ritten maken. Is de accu bijna op? Dan laad je hem binnen 3 tot 4 uur weer helemaal vol.

Ook dit model heeft een 350 Watt motor waarmee een maximale snelheid van 32 km per uur behalen. Je bent dan sneller dan gemiddelde snorfiets 🛵

Wil je graag alle features en specificaties van dit model bekijken? Bekijk de EasyGO X1-TURBO in onze webshop!

Houd ook de acties van de maand in de gaten, want dan kan je tot wel €50 op de X1-TURBO euro besparen.

 

DYU D3F: e-step met een zitje

Belangrijke informatie over de DYU D3F:

 • Afmetingen ingeklapt 1135 * 220 * 700 mm
 • Afmetingen uitgeklapt 1135 * 500 * 1020 mm
 • Oplaadtijd 3-4 uur
 • Gewicht van de e-step 19 kg

opvouwbare elektrische step dyu d3f

De DYU D3F is een elektrische step met trappers. Daardoor ideaal als je hem in de stad wilt gebruiken of als je tijdens je vakantie een stukje wilt cruisen langs een mooi landschap. En omdat je niet hoeft te staan, is dat natuurlijk ideaal. Vooral als je weet dat dit model een actieradius tot 60 km heeft. En met de 350 Watt motor weet je dat je genoeg koppel hebt om heuveltjes op te rijden.

Naast het zitje zijn de 14 inch luchtbanden erg comfortabel. Zijn er toch kleine oneffenheden in de weg? Dan zorgen de schokbrekers ervoor dat de hobbels in de weg worden gedempt. En het voordeel van dit type e-step? Je hoeft de trappers niet te gebruiken, want je hebt net zoals een elektrische scooter een gashendel.

Meer weten over de DYU D3F en zijn specificaties? Bekijk hem dan direct in onze webwinkel.

 

Conclusie: De beste opvouwbare elekDit zijn de 3 beste opvouwbare elektrische steps van 2022trische steps

De beste opvouwbare elektrische step is de step die naadloos aansluit op jouw wensen en eisen. in dit blog hebben we je laten zien wat voor step we verkopen. In onze webshop hebben we meer dan 25+ elektrische steps. Gegarandeerd dat daar de e-step tussen staat die voldoet aan jouw wensen en eisen. E-step kopen? We hebben al steps voor volwassenen vanaf €279 en gratis bezorging door heel Nederland 🇳🇱

 

Bekijk ons complete assortiment elektrische steps

Bestelling